Латвія підвищить вік вживання алкоголю з 18 до 20 років
Фото: Pexels

Комітет парламенту Латвії з соціальних питань і зайнятості прийняв пропозиції щодо внесення змін до закону, який визначає стандарти продажу алкогольних напоїв. Одна зі змін стосується підвищення віку дозволеного вживання алкоголю з 18 до 20 років. Про це повідомляє The Mayor.

На засіданні комітету виступили медичні експерти, які зазначили, що мозок людини розвивається до 25 років, тому необхідно краще стежити за здоров'ям молодих людей і захищати його. 

Коли поправка набуде чинності, це зробить Латвію однією з двох країн Європейського Союзу, що мають таке вікове обмеження. Литва ухвалила закон про вживання алкогольних напоїв з 20 років ще у 2018 році.

У більшості країн Європи стандартний легальний вік для вживання алкоголю становить 18 років, хоча у скандинавських країнах для придбання дистильованих спиртних напоїв також вимагається, щоб покупці були не молодше 20 років.

Після великодніх канікул Комітет повернеться до обговорення поправок до закону щодо заборони продажу алкоголю в магазинах після 15:00 у неділю та святкові дні.