Міністр освіти підтримав тренування вчителів, які навчатимуть школярів керувати дронами
Фото: Оксен Лісовий/Facebook

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий підтримав пропозицію щодо тренувань вчителів, які, зокрема, навчатимуть школярів керувати дронами. Про це він заявив під час конференції hromadske "Муруємо вже!".

Таку ініціативу оголосила керівниця ГО "Центр підтримки аеророзвідки", військова Марія Берлінська. Вона запропонувала міністру ввести до державної програми вже зі старших класів підготовку до управління базовими технологіями, якими рятуються українські захисники.

Берлінська зазначила, що вони готові безоплатно тренувати вчителів та повністю забезпечать потрібним обладнанням, інструкторами. Державі потрібно буде лише взятися за цю програму та втілювати її.

За словами військової, таким чином націю підготують до того, що Росія може колись знову намагатися здійснити вторгнення в Україну, бо "це війна на роки".

"Для дітей це буде розвагою — ганяти на симуляторі на FPV-дроні. Це не означає, що ми готуємо наших дітей воювати. До тої країни, яка готова, не прийдуть. Я вірю в мілітаризацію суспільства. Зараз літо, ми можемо тренувати 1000–1500 вчителів, поки в них канікули", — додала Марія Берлінська.

Лісовий відповів, що цю роботу вже роблять і мають для цього ресурси, зокрема матеріальну базу та шкільні майстерні.

"Так, не маємо підготовлених фахівців. Ми почули пропозицію: вона із великим задоволенням приймається. Тому попрацюємо цього літа та досягнемо швидких результатів", — сказав він.