Лондонський музей вагіни відновить роботу через майже рік після закриття
Фото: Elisabeth Blanchet

У Лондоні 4 листопада знову відкриють перший у світі музей вагіни, який майже рік був закритим через проблеми з орендою приміщення. Про це повідомляє The Guardian.

Музей оголошував збір коштів для того, щоб переїхати у нове приміщення. Вдалося зібрати 85 000 фунтів стерлінгів, пожертви зробили понад 2 500 людей.

"Це був сценарій успіху або занепаду. Ми справді не знали, наскільки це буде успішним, особливо в умовах кризи вартості життя, коли так багато людей у нашій громаді дійсно відчувають труднощі... це просто чудово", — сказала Зої Вільямс, керівниця відділу комунікацій.

Новою локацією стала будівля на Пойзер-стріт у Бетнал-Грін. Тут буде три галереї.

У галереї на першому поверсі розміщуватимуть тимчасові виставки, першою з яких буде "Ендометріоз: у невідоме". На ній розглянуть міфи та хибні уявлення про цю хворобу: від найсучасніших досліджень до реалій життя з цим захворюванням.

У двох галереях на верхньому поверсі розмістять постійну виставку, а в громадській галереї — тимчасові виставки, включно з роботами правозахисних груп. Також у музеї відкриють кафе, в якому відбуватимуться заходи та вистави, зокрема комедії та майстер-класи.

Директорка музею Флоренс Шехтер сказала, що працівники "дуже раді знову відкрити наші двері для світу". Вона додала: "Новий будинок Музею вагіни більший і кращий, ніж будь-коли раніше".

Музей вагіни — це перший у світі музей жіночої репродуктивної системи. Музей заснували у відповідь на брак репрезентації теми в секторі культури та спадщини у всьому світі.

"Я дізналася, що в Ісландії є музей пеніса, але ніде більше немає еквівалента вагіни, тому я вирішила створити його", — говорила раніше Флоренс Шехтер.

У музеї зазвичай проводяться дві тимчасові виставки на рік, які досліджують безліч тем, пов’язаних із гінекологічним здоров’ям, соціальною історією, активізмом і дискурсом, а також програму подій, яка містить бесіди, майстер-класи, театр і перформанс.