Майже половина українців щоденно страждає від болю в спині — дослідження
Фото: Unsplash

Медична інформаційна система Helsi, у межах місяця здоров’я спини, провела дослідження та виявила, що майже 45% українців щоденно страждають від болю у спині. 43% – стикаються із цим час від часу.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Дослідники опитали українців віком від 18 до 65 років. Вони виявили, що проблеми хребта мають переважно ті особи, які більшу частину робочого дня проводять за комп’ютером без спеціально обладнаного робочого місця.

Також опитувані зазначили, що спина страждає через малорухомий спосіб життя без занять спортом, тривалі поїздки автобусом або ж інтенсивні спортивні навантаження.

За результатами опитування, майже 70% осіб турбує біль у попереку. Друге місце займає шийно-комірцева зона. Третє посідає грудний відділ.

"Як правило, біль у спині є станом, який лише сигналізує про системні зміни в хребті", – пишуть фахівці.

За словами спеціалістів, найпопулярнішими хворобами хребта є міжхребцеві грижі, остеопороз та сколіоз.

"Для підтримки здоров'я хребта важлива профілактика. Однак, через брак часу, вони цією профілактикою не займаються. Хоча є і свідомі українці, які розуміють важливість хорошого стану опорно-рухового апарату та регулярно займаються стретчингом, пілатесом і йогою", – пишуть фахівці.

За їхніми словами, варто звертати увагу на тривожні сигнали, які можуть свідчити про звернення до лікаря. Серед них: біль у спині, який триває більш ніж 6 тижнів, нещодавні травми хребта, вогнищева неврологічна симптоматика, біль, який продовжується вночі, та обмеження рухливості.