Мартін Скорсезе виконає епізодичну роль у фільмі про Данте Аліг'єрі
Фото: Clemens Bilan / EPA

Відомий кінорежисер Мартін Скорсезе зіграє роль наставника Данте Аліг'єрі у майбутньому фільмі Джуліана Шнабеля "У руці Данте" (In the Hand of Dante), пише The Variety.

Фільм заснований на однойменній книзі Ніка Тошеса, яка розповідає про рукописний манускрипт поеми Данте Аліг'єрі "Божественна комедія", знайдений у Ватиканській бібліотеці. В сюжеті фільму перетинатимуться персонажі, які живуть паралельно в різні епохи: в XIV і XXI століттях.

У фільмі "У руці Данте" Скорсезе зіграє літнього мудреця, який вплинув на письменника, коли він писав "Божественну комедію".

"Він надзвичайний у фільмі, — зазначив Шнабель, називаючи роль Скорсезе "блискучою, важливою", і додав: — Ви не можете відірвати від нього очей". Двоє інших людей, які бачили кадри "У руці Данте", що Шнабель зараз монтує в Нью-Йорку, також були вражені інтенсивністю гри Скорсезе.

У стрічці також зіграли Оскар Айзек, Галь Гадот, Джейсон Момоа, Джерард Батлер та Аль Пачіно. Очікується, що прем'єра фільму відбудеться на Венеційському кінофестивалі в серпні.

Скорсезе раніше знімався в епізодичних ролях у багатьох своїх фільмах і час від часу з'являвся у стрічках інших режисерів. Зокрема, він зіграв Вінсента Ван Гога у фрагменті фільму Акіри Куросави "Сни" 1990 року, а також озвучив рибку на ім'я Сайкс у мультфільмі "Підводна братва".