Мартін Скорсезе виконає епізодичну роль у фільмі про Данте Аліг'єрі
Фото: Clemens Bilan / EPA

Відомий кінорежисер Мартін Скорсезе зіграє роль наставника Данте Аліг'єрі у майбутньому фільмі Джуліана Шнабеля "У руці Данте" (In the Hand of Dante), пише The Variety.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Фільм заснований на однойменній книзі Ніка Тошеса, яка розповідає про рукописний манускрипт поеми Данте Аліг'єрі "Божественна комедія", знайдений у Ватиканській бібліотеці. В сюжеті фільму перетинатимуться персонажі, які живуть паралельно в різні епохи: в XIV і XXI століттях.

У фільмі "У руці Данте" Скорсезе зіграє літнього мудреця, який вплинув на письменника, коли він писав "Божественну комедію".

"Він надзвичайний у фільмі, — зазначив Шнабель, називаючи роль Скорсезе "блискучою, важливою", і додав: — Ви не можете відірвати від нього очей". Двоє інших людей, які бачили кадри "У руці Данте", що Шнабель зараз монтує в Нью-Йорку, також були вражені інтенсивністю гри Скорсезе.

У стрічці також зіграли Оскар Айзек, Галь Гадот, Джейсон Момоа, Джерард Батлер та Аль Пачіно. Очікується, що прем'єра фільму відбудеться на Венеційському кінофестивалі в серпні.

Скорсезе раніше знімався в епізодичних ролях у багатьох своїх фільмах і час від часу з'являвся у стрічках інших режисерів. Зокрема, він зіграв Вінсента Ван Гога у фрагменті фільму Акіри Куросави "Сни" 1990 року, а також озвучив рибку на ім'я Сайкс у мультфільмі "Підводна братва".