“Мавка. Лісова пісня” стала лідером за переглядами в перший день прокату у Франції
Кадр з мультфільму 'Мавка. Лісова пісня'

Український мультфільм "Мавка. Лісова пісня" став лідером за переглядами у перший день показів у Франції. Про це повідомив кінопортал AlloCiné.

Показ "Мавки" у Франції стартував у середу, 29 березня, і одразу зібрав 74 085 переглядів. З них 57 144 передпрем’єрних показів. Показ мультфільму у Франції триватиме весь квітень.

Зазначається, що український мультфільм випередив за переглядами голлівудський фільм "Шазам. Гнів богів", який опинився на третьому місці з майже 42 000 переглядів.

У французькому дубляжі мультфільм називається Le Royaume de Naya ("Королівство Наї").

Анімаційний фільм виробництва студії Animagrad (FILM.UA Group) "Мавка. Лісова пісня" вийшов 2 березня у національний прокат. Лише за перший вікенд прокату він зібрав 24,9 мільйона гривень. За 4–5 березня на мультфільм продали понад 189 000 квитків.

"Мавка" стала найкасовішим мультфільмом за всю історію українського кінопрокату. За місяць прокату було продано 779 798 квитків, а касові збори склали 98 634 367 грн.

Цей мультфільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно (Держкіно), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Кінотеатральну дистрибуцію здійснюють FILM.UA Distribution та "Кіноманія".