За перший вікенд у кінотеатрах “Мавка” зібрала близько 25 млн грн
Кадр з мультфільму "Мавка. Лісова пісня"

Український мультфільм "Мавка. Лісова пісня", створений за мотивами твору Лесі Українки, за перші вихідні (4-5 березня) у прокаті в кінотеатрах зібрав понад 24,9 мільйона гривень касових зборів. Про це пише Forbes із посиланням на Film.ua Group.

Стрічка стала рекордсменом касових зборів серед вітчизняних релізів. 4-5 березня на "Мавку" продали понад 189 000 квитків. До прикладу, фільм "Щедрик", який Film.ua Group вважають успішним у кінопрокаті, за вісім тижнів зібрав понад 84 000 глядачів та 10,6 млн грн.

"Мавку" продали у понад 20 країн. Серед них: США, Канада, Франція, Італія, Іспанія, Португалія, Польща, Румунія, Хорватія, Естонія, Латвія, Литва, Албанія, Боснія і Герцеговина, Македонія, Сербія, Словенія, Чехія, Болгарія, Угорщина, Норвегія, Данія, Ісландія, Швеція, Фінляндія, Греція та Монголія.

Над стрічкою "Мавка" працювали сім років. В основі мультфільму — образи зі слов’янських міфів і легенд.

Мультфільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно (Держкіно), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Кінотеатральну дистрибуцію здійснює FILM.UA Distribution та "Кіноманія".

Бюджет мультфільму становить 187 млн грн. Частка державної участі у виробництві мультфільму складає 49,5 млн грн.