Меттью Вільямс йде з посади креативного директора Givenchy
Фото: Меттью Вільямс / Instagram

Американський дизайнер Меттью Вільямс йде з посади креативного директора Givenchy після трьох років роботи, пише Vogue.

Вільямс офіційно покине бренд з 1 січня 2024 року. Його останньою колекцією стануть речі для осіннього сезону 2024 року, які планують представити в грудні цього року. Наступника Вільямса ще не назвали.

Під час роботи в модному домі Вільямс був відомий тим, що черпав натхнення в архівах, створював елегантні вечірні вбрання та представляв особливий стиль пошиття. Він "модернізував увесь асортимент продукції" відповідно до свого креативного бачення, кажуть в Givenchy.

Зокрема робота Вільямса в Givenchy відзначалася поєднанням сміливих модних показів, інноваційного дизайну та помітної співпраці з сучасними художниками.

Дизайнер назвав роботу в Givenchy мрією всього життя. "Я пишаюся тим, що працював, щоб вшанувати спадщину пана Юбера де Живанші, додавши водночас своє бачення", — сказав він.

Водночас після припинення співпраці з Givenchy дизайнер планує "повністю присвятить свій час" власному бренду 1017 Alyx 9SM, який він заснував 2015 року. Відтоді бренд співпрацює з Nike і Moncler.

Раніше Меттью Вільямс працював у Dior Men's під керівництвом Кіма Джонса та потрапив у короткий список премії LVMH у 2016 році.