Міністр освіти і науки Оксен Лісовий відмовився від наукового ступеня
Фото: Оксен Лісовий/Facebook

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий розповів, що уряд вже затвердив механізм добровільної відмови від наукового ступеня. Про це повідомив очільник МОН на своїй сторінці у facebook.

Зокрема, він повідомив, що першим випробував механізм відмови. Лісовий написав відповідну заяву і від учора, 29 травня, вже не є кандидатом наук. "Триматися за формальні для себе статуси не збираюся. Набагато важливіші реальні справи та дії", — додав міністр.

Лісовий вважає, що в академічному світі науковий ступінь — це про цінність та довіру, а ще про здобуття, а не отримання.

"Постсовєцька культура це дещо викривила, тож маємо це виправити й сформувати нову культуру академічної доброчесності, де буде місце лише для справжньої послідовної науки. Як військову форму мають право носити лише військові, так і мати наукові ступені, на мою думку, повинні лише науковці", — написав Оксен Лісовий.

За його словами, наступним кроком у становленні нової культури академічної доброчесності має стати відповідний закон, який наразі ще доопрацьовується.

"Наше завдання — розвивати, підтримувати та підсилювати прогресивну науку та людей, які нею займаються — відповідально та ефективно", — підсумував міністр.