"Міс Японія", яка родом з України, відмовилася від титулу через роман з одруженим
Фото: Miss Japan Association

Етнічна українка Кароліна Шиїно виграла "Міс Японія" у 2024 році, однак вона відмовилася від титулу після того, як у медіа зʼявилися інформація про її стосунки з одруженим чоловіком, пише Kyodo.

Шиїно стала першою жінкою європейського походження, яка виграла головний приз у конкурсі. Її перемога на "Міс Японія" вважалася суперечливою через її іноземне коріння.

Подробиці про стосунки Кароліни Шиїно з одруженим впливовим чоловіком опублікував журнал Shukan Bunshun. Після цього асоціація "Міс Японія" прийняла відмову українки від титулу. Зокрема, асоціація попросила вибачення перед спонсорами й суддями, заявивши, що найвища нагорода конкурсу залишатиметься вакантною до кінця року.

Організатори конкурсу спочатку підтримали Шиїно, коли вона сказала своєму модельному агентству Free Wave Co., що припинила стосунки, щойно дізналася, що чоловік одружений. Проте в новій заяві агентства йдеться про те, що вона продовжувала зустрічатися з ним навіть після того, як дізналася про його сімейний стан.

Шиїно опублікувала в Instagram вибачення і написала, що не змогла сказати правду, бо була розгублена і налякана після виходу статті в журналі. "Мені щиро шкода за величезну біду, яку я спричинила, і за те, що зрадила тих, хто підтримував мене", — написала вона.

Натуралізована громадянка Японії Шиїно заявила, що вона є японкою. У своїй промові після перемоги вона сказала: "Мене не приймали як японку багато разів, але я сповнена вдячності за те, що мене визнали японкою сьогодні".

Однак той факт, що Кароліна Шиїно не має японського походження, засмутив деяких користувачів у соціальних мережах. Кароліна народилася в Україні в Тернополі, переїхала до Японії у віці пʼяти років і виросла в Нагої.

Конкурс "Міс Японія" вперше відбувся в 1950 році, хоча його нинішнє втілення датується 1967 роком. Це внутрішня подія, яка не посилає свою переможницю представляти Японію на міжнародних змаганнях.