На Аскольдовій Могилі пропонують створити Пантеон Героїв – петиція
Фото: Борис Корпусенко

Парамедикиня, депутатка Київради та наречена загиблого воїна Дмитра Коцюбайла (Да Вінчі) Аліна Михайлова зареєструвала на сайті президента України петицію про створення Національного Пантеону Героїв України на території парку Аскольдова Могила в Києві.

Згідно з петицією, у цьому пантеоні мають відбуватись почесні поховання та встановлюватись пам’ятні об’єкти для увічнення видатних історичних діячів України: лідерів національно-визвольних змагань усіх часів, військових командирів, видатних осіб, що здійснили героїчні вчинки в боротьбі за незалежність України.

А сам Пантеон Героїв має стати сакральним місцем пам’яті та консолідації українського народу.

Для розміщення Національного Пантеону Героїв України Аліна Михайлова запропонувала столичний парк Аскольдова Могила.

"Це одна з найвідоміших історичних місцевостей у Києві, де споконвіку ховали воїнів та інших видатних особистостей. Тут спочиває Герой України, доброволець Дмитро Коцюбайло "Да Вінчі", командир першого батальйону "Вовки Да Вінчі" 67 ОМБр, розташовані пам’ятні знаки Героїв Небесної Сотні, захисників Іловайську, Дебальцевого, Донецького аеропорту", – йдеться у петиції.

Щоб президент України Володимир Зеленський розглянув петицію, вона має набрати 25 000 голосів. На час публікації "за" проголосували понад 16 000 людей.