На аукціоні продадуть книгу Джейн Остін з її нотатками та коментарями
Фото: Sotheby's

Книгу британського письменника Ісаака Д'Ізраелі "Curiosities of Literature" виставлять на аукціоні 8 грудня. Цей екземпляр належав письменниці Джейн Остін, повідомляє The Guardian.

Примірник містить нотатки та коментарі Остін. Кілька розділів, які, як вважають, підкреслила письменниця, стосуються тем її романів. Очікується, що примірник продадуть за 150 000 доларів.

"Книга є чудовою частиною історії, яка проливає світло на занепокоєння авторки як читачки, а також на її процес як письменниці", — сказала Каліка Сендс, міжнародна спеціалістка Sotheby's, будинку, який проводить аукціон.

За її словами, примірник "являє собою велике відкриття, і його поява на аукціоні є неймовірно особливою подією". Цей том "Curiosities of Literature" Д'Ізраелі перебував у приватній власності з 1940-х років, тому це перший випадок, коли копію й анотації можна побачити публічно.

На примірнику є підпис Остін, а також підкреслення олівцем у таких розділах, як "Про представниць прекрасної статі, які не мають душі", "Відсутній чоловік", "Гроцій" "Про прикметник красива", "Астрологія", "Англійські жінки" й "Іспанські ченці".

Ісаак Д'Ізраелі  — британський письменник, учений і батько британського прем'єр-міністра Бенджаміна Дізраелі. Він найбільш відомий своїми есеями та спілкуванням з іншими літераторами. Його найпопулярнішим твором стала 5-томна збірка есе під назвою "Curiosities of Literature". Твір містив безліч анекдотів про історичних осіб і події, незвичайні книги, звички колекціонерів книг.