На аукціоні продадуть книгу Джейн Остін з її нотатками та коментарями
Фото: Sotheby's

Книгу британського письменника Ісаака Д'Ізраелі "Curiosities of Literature" виставлять на аукціоні 8 грудня. Цей екземпляр належав письменниці Джейн Остін, повідомляє The Guardian.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Примірник містить нотатки та коментарі Остін. Кілька розділів, які, як вважають, підкреслила письменниця, стосуються тем її романів. Очікується, що примірник продадуть за 150 000 доларів.

"Книга є чудовою частиною історії, яка проливає світло на занепокоєння авторки як читачки, а також на її процес як письменниці", — сказала Каліка Сендс, міжнародна спеціалістка Sotheby's, будинку, який проводить аукціон.

За її словами, примірник "являє собою велике відкриття, і його поява на аукціоні є неймовірно особливою подією". Цей том "Curiosities of Literature" Д'Ізраелі перебував у приватній власності з 1940-х років, тому це перший випадок, коли копію й анотації можна побачити публічно.

На примірнику є підпис Остін, а також підкреслення олівцем у таких розділах, як "Про представниць прекрасної статі, які не мають душі", "Відсутній чоловік", "Гроцій" "Про прикметник красива", "Астрологія", "Англійські жінки" й "Іспанські ченці".

Ісаак Д'Ізраелі  — британський письменник, учений і батько британського прем'єр-міністра Бенджаміна Дізраелі. Він найбільш відомий своїми есеями та спілкуванням з іншими літераторами. Його найпопулярнішим твором стала 5-томна збірка есе під назвою "Curiosities of Literature". Твір містив безліч анекдотів про історичних осіб і події, незвичайні книги, звички колекціонерів книг.