На аукціоні продали керамічну козу, яку власноруч виготовив король Чарльз III
Фото: Hansons Auctioneers

Керамічну козу, яку власноруч виготовив король Чарльз III у Кембридзькому коледжі, продали на аукціоні за понад 11 000 фунтів стерлінгів. Про це повідомляє BBC.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

4 червня фігурку кози продали на аукціоні в Стаффордширі за 8500 фунтів стерлінгів, а загальна сума з урахуванням преміальних сягнула 11 407 фунтів стерлінгів.

Виріб понад 55 років зберігав канадець Реймонд Паттен, він отримав козу в подарунок від двоюрідної тітки, яка працювала кухаркою в Кембридзькому університеті наприкінці 1960-х. За її словами, Чарльз власноруч створив фігурку.

"Я вважаю, що вона знала майбутнього короля особисто. Я дорожив цією козою все своє життя", — сказав Паттен.

Чарльз Гансон з аукціонного дому Hansons Auctioneers зазначив, що Реймонд вирішив віддати козу через її історичне значення. Адже чоловік вже досягнув пенсійного віку і хотів знайти для неї новий притулок на майбутні роки.

Для створення керамічної фігури жовто-рожево-коричневої смугастої кози майбутнього монарха могла надихнути коза-талісман Королівського полку Вельсу. Ймовірно, це єдиний керамічний виріб монарха.

У 1967 році принц Чарльза вступив до Трініті-коледжу в Кембриджі, щоб вивчати археологію, антропологію та історію. Він став першим британським спадкоємцем, який здобув університетський ступінь, ставши бакалавром мистецтв у червні 1970 року.