На Київщині для літніх переселенців відкрили містечко з клабхаусом й медпунктом — фото
Фото: КОВА

У селі Колонщина Макарівської громади на Київщині відкрили "Чудо-містечко" для літніх людей, які втратили свої оселі через російську військову агресію. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

Містечко запрацювало для людей з півдня та сходу країни, де населені пункти постійно зазнають обстрілів. Зазначається, що на першому етапі тут можуть одночасно проживати близько 130 людей у 100 квартирах.

Перші 67 людей старшого віку, які потребують житла, вже отримала ключі від своїх помешкань. Вони оселяться в 48 квартирах. Решта будуть заселені до кінця 2023 року.

Фото: КОВА
Фото: КОВА

Квартири мають сучасний ремонт, повністю вмебльовані. Вони обладнані усім необхідним для комфортного проживання: сантехнікою, побутовою технікою, кондиціонерами, посудом, текстилем тощо. Також кожне помешкання має вихід на власну терасу.

Фото: КОВА
Фото: КОВА

Зокрема, для потреб його мешканців на безоплатній основі будуть працювати: стоматологічна клініка, перукарня, а також у містечку є медпункт та укриття. Додатково для мешканців буде функціонувати їдальня з безкоштовним триразовим харчуванням, а від поселення за визначеним графіком курсуватиме автобус до Києва.

Фото: КОВА
Фото: КОВА

Містечко було збудовано за підтримки БФ "To Ukraine With Love" та американського бізнесмена й мецената Делла Лоя Хенсена – головного донора благодійного фонду.

Фото: КОВА
Фото: КОВА