На Netflix та Софію Вергару подали до суду через новий серіал "Гризельда"
Кадр з серіалу

Спадкоємці колумбійської наркобаронеси Гризельди Бланко подали позов проти Netflix і Софії Вергари за використання образу їхньої сім'ї без належного дозволу, пише Business Insider.

Останній син Гризельди Бланко, який вижив, Майкл та його дружина Марі подали позов проти Netflix і акторки Софії Вергари — виконавчої продюсерки проєкту та виконавиці головної ролі.

Таким чином вони намагалися перешкодити виходу серіалу "Грізельда", а також вимагали відшкодування збитків у розмірі щонайменше $50 000. Майк Бланко звинуватив творців серіалу у тому, що вони використали його "приватну літературну роботу" без дозволу, завдавши "непоправної шкоди".

Згідно зі скаргою, Майкл стверджував, що він обговорював можливість розробки книги та шоу про історію своєї матері з продюсерами з 2009 по 2022 рік. А також ділився з ними деталями та іншими матеріалами щодо життя Гризельди Бланко. За словами Майкла, Netflix використав його розповідь та інші матеріали для шоу, не зазначивши його як автора й не заплативши гонорару.

Відповідно до судового протоколу, адвокат сім’ї відхилив скаргу з упередженням. Це означає, що її не можна буде подати повторно.

Водночас Майкл Бланко описав свій досвід перегляду "Гризельди" як "дуже емоційний потік вражень", однак він вважає, що історія його сім'ї "заслуговувала на більше". "Я відчуваю, що історія моєї сім’ї, всесвіт сім’ї Бланко, настільки складна і настільки легендарна, що до неї слід ставитися з повагою, коли справа доходить до розповіді", — сказав Бланко.

Невдовзі після подання позову творець "Грізельди" Ерік Ньюмен розповів, що сім’я Ескобара "висловлювала подібні претензії", коли він працював над серіалом "Нарко", то це його "не перше родео".

"У нас була дуже конкретна історія, яку ми хотіли розповісти. Я вважаю, що нам це вдалося. Не думаю, що це якимось чином заважає комусь іншому розповісти власну версію", — додав Ньюмен.

"Грізельда" — американська біографічна кримінальна драма, яка вийшла на Netflix 25 січня. За тиждень після виходу на екрани "Гризельда" стала найпопулярнішим серіалом на Netflix, посівши перше місце у 89 країнах.

Історія розповідає про впливову наркобаронесу Грізельду Бланко та її зростання в наркобізнесі в Маямі. Вживання наркотиків, параноя та зрада призвели до її падіння. Щоб уникнути помсти з боку картелю, Грізельда здається поліції, але стикається з несподіваними наслідками. Поки вона перебуває у в'язниці, більшість її дітей вбивають. Серіал розповідає про наслідки гонитви за владою. Саму Гризельду вбили у 2012 році в Колумбії.