На період літніх канікул проїзд для учнів у громадському транспорті Києва буде платним
Фото: Unsplash

Проїзд для учнів у громадському транспорті Києва буде платним із 1 липня до 31 серпня. Водночас на електронний учнівський квиток можна придбати проїзний на місяць або на другу половину місяця зі знижкою у 75%,  пише КМДА.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Щоб придбати такий проїзний через застосунок "Київ Цифровий", необхідно додати учнівський квиток до акаунту, ввівши номер учнівського квитка та пін-код. Після цього потрібно натиснути "Придбати проїзний".

Під час поповнення через термінал самообслуговування, треба ввести номер учнівського, що розташований під штрихкодом або вставити картку у картридер, вибрати необхідний проїзний та натиснути "Поповнити". Для учнівських квитків буде застосований пільговий тариф на проїзні, що діють у межах місяця/другої половини місяця.

Також можна придбати на учнівський одноразові поїздки, але у цьому разі окремі знижки для учнів не передбачені.

Поповнити учнівський, окрім того, можна у касах КП "Київський метрополітен" ("Видубичі 1", "Почайна 1", "Вокзальна"), на сайті та в додатку EasyPay, а також на сайті КП "ГІОЦ".

Відповідно до рішення Київради, безоплатний проїзд та проїзд із частковою оплатою надається учням закладів загальної середньої освіти Києва лише в період навчального року та період річного оцінювання — із 1 вересня до 1 липня наступного року.

Також згідно з рішенням Київради з 1 липня до 31 серпня за проїзд у міському громадському транспорті на загальних підставах мають сплачувати курсанти вищих військових навчальних закладів міста Києва.