Кличко відхилив шосту петицію щодо скасування зупинки транспорту під час тривог
Фото: КМДА

Мер Києва Віталій Кличко відхилив шосту петицію про скасування зупинки громадського транспорту під час повітряної тривоги.

У відповіді Кличка йдеться про те, що рішення Ради оборони міста Києва ухвалювалося з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці. Рішення буде переглянуте лише за умови її суттєвої стабілізації та надходження відповідних рекомендацій від ДСНС.

"Відповідний аналіз та оцінка здійснюються на постійній основі", — йдеться у повідомлені.

Однак у травні 2023 року стало відомо, що ДСНС не вимагає від міст зупиняти громадський транспорт під час повітряних тривог.

ДСНС влітку 2022-го розробила алгоритм дій для населення за сигналами оповіщення цивільного захисту (в закладах освіти, у міському транспорті, торговельних закладах). Він має виключно інформаційний характер та не містить норм права.

Разом з Києвом комунальний транспорт в Україні під час війни ще зупиняють в Івано-Франківську і Хмельницькому.

  • 1 серпня 2022 року Рада оборони міста Києва ухвалила рішення про те, що наземний громадський транспорт зупинятиметься на час повітряної тривоги, щоб пасажири залишили салон і пройшли в найближче укриття.
  • Наприкінці квітня в КМДА заявили, що у Києві поліція має зупиняти комунальний транспорт, який рухатиметься під час повітряної тривоги, зокрема й приватних перевізників, щоб їхні пасажири могли пройти в укриття.
  • Також Рада оборони Києва зобов’язала водіїв транспорту довозити пасажирів до найближчого укриття в разі повітряної тривоги.