На станції метро "Золоті ворота" відкрилась виставка, присвячена донорству крові – фото
Фото: КМДА

У вестибюлі станції метро "Золоті ворота" запрацювала виставка "Системне донорство — як культурна норма", повідомляє КМДА.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

У рамках цьогорічного конкурсу Artdonation учасниками стали 112 людей із 12 країн світу. Журі конкурсу відібрали 30 переможців, роботи яких розміщені у вестибюлі станції "Золоті ворота". Виставка триватиме до 9 липня.

Організаторами виставки є ГО "Агенти крові", яка вже четвертий рік поспіль проводить конкурс постерів до Всесвітнього дня донора крові.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

​​"Нині потреба в донорській крові є дуже високою, адже з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну збільшилася кількість людей, які потребують термінових донацій", — нагадують у КМДА.

Як зазначили в КП "Київський метрополітен", близько 150 їхніх працівників періодично є донорами крові. Водночас прикладом системного донорства є працівник служби сигналізації Євген Гольдич, який наразі вже здійснив 109 донацій.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

У столичному метрополітені зауважили, що це не перша їхня співпраця з ГО "Агенти крові". Так, у 2021 році до Всесвітнього дня донора проходив спільний проєкт "Кров чарівна".