На станції метро "Звіринецька" встановили літери нової назви на колійній стіні
Фото: КМДА

У ніч з 1 на 2 травня на станції метро "Звіринецька" з колійних стін демонтували назву станції "Дружби народів" та встановили два з чотирьох необхідних комплектів нової назви. Про це повідомляє КМДА.

Шрифт для станції розробив шрифтовий дизайнер Богдан Гдаль.

"Створюючи новий напис, дизайнер відштовхувався від того, що Звіринець – відома ще з часів Київської Русі історична місцевість між Печерськом, Видубичами, Теличкою і Чорною Горою. Тож і шрифт мав бути відповідним.", – повідомляють у КМДА.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

Один комплект назви станції "Звіринецька" має 13 символів, вага однієї літери становить від 5 до 6 кг. Загалом для цієї станції було виготовлено 52 символи, які можна встановити лише вночі, коли відсутній рух поїздів та напруга на контактній рейці.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

У держадміністрації повідомили, що решту написів змонтують в одну з наступних ночей.

  • Нагадаємо, у травні 2023 року рішенням Київської міської ради перейменували дві станції метрополітену: "Площу Льва Толстого" — на "Площу Українських Героїв", а "Дружби народів" — на "Звіринецьку".
  • Процес перейменування проходив поетапно. Спочатку замінили покажчики руху поїздів на колійних стінах, далі нанесли нові назви на світлові покажчики напрямку руху пасажирів і замінили лінійні схеми у вагонах. Також перезаписали звукові оголошення, які транслюють у рухомому складі та на балюстрадах ескалаторів.