На території станції сортування сміття в Києві відкрили кавʼярню та крамницю
Фото: України без сміття

В Києві на вулиці Саперно-Слобідській на території станції сортування сміття "Україна без сміття" відкрили кавʼярню та крамницю. А також організація планує запустити франшизу. Про це повідомила засновниця проєкту Євгенія Аратовська в інтервʼю LIGA.Life.

Власний простір з кав'ярнею та крамницею запустили вже у тестовому режимі, офіційне відкриття планують згодом. Крамниця працюватиме також в онлайн-форматі.

"Там був старенький склад на 50 квадратів. Ми вирішили відремонтувати це приміщення й створити простір, де можна випити кави й придбати наші товари", — розповідає Євгенія.

У крамниці, зокрема, передбачена гардеробна — перед тим як придбати товари чи мерч від УБС, його можна приміряти. У просторі є багато товарів від українських виробників: екошопери, екомішечки, пакети для прибирання за тваринами від Ecomazing, їжа, напої, ласощі від Foodera, Brancho.

Також "Україна без сміття" планує запустити франшизу.

"Ми уже почали робити перші кроки, щоб описати бізнес-модель, як працюють наші капсули сортування, й запропонувати малому та середньому бізнесу відкривати такі простори у своїх містах — у Львові, Дніпрі, Харкові, Одесі, де завгодно", — ділиться Аратовська.

За її словами, вони хочуть масштабувати свою ідею і допомогти партнерам робити корисну справу та прозоро заробляти, надаючи клієнтам якісний досвід сортування