На західному узбережжі Ірландії знайшли затонулу фортецю бронзового століття
Фото: Irısh Independent

Археологи виявили на західному узбережжі Ірландії залишки фундаменту затонулої оборонної фортеці, які датують пізнім бронзовим століттям. Місцеві жителі повідомили про незвичайні камені, які відкриваються під час відпливу в затоці Клю. Про це повідомляє Heritage Daily.

В результаті огляду дна затоки дослідники виявили два вали, складені з великих вапнякових блоків. Вони побудовані паралельно один до одного і відсікають острів Колланмор та західну частину затоки Клю від Ірландії.

Вали залишалися невиявленими досі, оскільки під час припливу вони йдуть під воду. Але навіть у години відпливу їх не помічали, оскільки стародавні стіни щільно поросли водоростями.

Археологи попередньо датували стіни пізнім бронзовим віком. Ймовірно, близько трьох тисяч років тому Колланмор був фортецею, а стіни збудували, щоб захистити його від вторгнення з Ірландії.

На дні затоки археологи також виявили порожнину прямокутної форми, викладену камінням. Вона може бути залишком спеціального місця для приготування м’яса на рожні.