Національний мультипредметний тест проведуть за кордоном у 32 країнах
Фото: Unsplash

Національний мультипредметний тест цього року проведуть поза межами України у 57 містах 32 країн. Про це повідомляє МОН.

Основна сесія НМТ за кордоном відбудеться в таких країнах: Австрія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Як повідомляє МОН, тестування проводитимуть у спеціально обладнаних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, підготовлені УЦОЯО.

За кордоном кількість місць для проходження тестування буде обмеженою. Якщо всі місця в конкретному місті чи країні будуть зайняті, ця локація більше не буде доступною для вибору.

Проте якщо вступник вирішить вибрати більш зручне для нього місце проведення, до 15 квітня 2024 року в абітурієнта є можливість оновити вибір у персональному кабінеті.

Нагадаємо, основна сесія тестування проходитиме з 14 травня до 25 червня, а додаткова — з 11 до 19 липня.

Щоб зареєструватися на тест, учасникам необхідно буде вказати особисті дані: реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження і дані документа, що посвідчує особу.