Новим заступником глави МОН призначили Дмитра Завгороднього
Фото: Дмитро Завгородній

Кабінет міністрів України призначив гендиректора директорату цифрової трансформації МОН Дмитра Завгороднього заступником міністра освіти і науки Оксена Лісового. Про це повідомив очільник МОН.

Напрямок Дмитра Завгороднього — це цифровий розвиток, цифрова трансформація та цифровізація, а також професійно-технічна освіта.

Серед пріоритетів Завгороднього на новій посаді у МОН назвали наступні:

  • комп'ютеризація українських шкіл;
  • впровадження нових IT-рішень в освіті, зокрема інструменти для диджиталізації освіти в дистанційному та змішаному форматах і цифровізації робочих процесів;
  • вибудовування ефективної системи збору й аналізу даних у сферах освіти й науки;
  • розвиток цифрових навичок педагогів та їхніх учнів;
  • трансформація професійної освіти.

Дмитро півтора року очолював директорат цифрової трансформації в МОН. За цей час команді Міністерства вдалося передати понад 150 000 одиниць комп’ютерного обладнання українським учителям і учням для дистанційної роботи та наповнити платформу "Всеукраїнська школа онлайн" уроками, які нині переглядають українські школярі, пишуть у Міністерстві освіти.  

Водночас уряд звільнив із посад двох заступників ексочільника МОН Сергія Шкарлета — Олександра Костюченка, який обіймав посаду із січня 2022-го, та Олексія Шкуратова, якого призначили заступником міністра у серпні 2021 року.