Організатори Євробачення-2023 показали оформлення сцени. Фото
Фото: eurovision.tv

Організатори Євробачення-2023 показали, якою буде сцена цьогорічного пісенного конкурсу в Ліверпулі. Візуалізацію представили на офіційному сайті.

За оформлення сцени Євробачення-2023 відповідає художник-постановник Хуліо Хімеде. Під час роботи він керувався принципами "єднання, урочистості та спільноти". 

Хімеде намагався втілити у зовнішньому вигляді сцени "широкі обійми, розкриті для України, виконавців та гостей з усього світу". Художник сфокусувався на відображенні культурних аспектів та подібності між Україною і Великою Британією, зокрема, Ліверпулем. 

В оформленні сцени загальною площею понад 450 квадратних метрів планують використати понад 1 500 метрів LED-ламп. Усе це доповнять 220 квадратними метрами окремих рухомих відеоекранів та понад 700 відеоплитами, вбудованими у підлогу. 

Сцена Євробачення-2023
Фото: eurovision.tv

"Для нас важливо, аби делегації працювали з найкращим серед можливих просторів. Ми хотіли дати їм декорації з безліччю варіантів розставляння", — розповів виконавчий продюсер Євробачення-2023 Ендрю Картмелл. 

Як відомо, конкурс відбудеться у Ліверпулі: півфінали проведуть 9 та 11 травня, а фінал — 13 травня о 21:00. 

Цьогоріч на конкурсі виступатимуть 37 артистів. Представники Сербії, Латвії, Ірландії, Норвегії, Португалії, Хорватії, Мальти, Швеції, Молдови, Швейцарії, Ізраїлю, Нідерландів, Фінляндії, Азербайджану та Чехії виступатимуть 9 травня, а виконавці від Вірменії, Кіпру, Румунії, Данії, Бельгії, Ісландії, Греції, Естонії, Албанії, Австралії, Австрії, Литви, Сан-Марино, Словенії, Грузії та Польщі — 11 травня. 

Гурт TVORCHI, які представляють Україну, виконає свою пісню одразу у фіналі конкурсу, адже за правилами, країна-переможниця попереднього року автоматично потрапляє у фінал.