Парамедикиня Тайра стала героїнею документального серіалу на Netflix
Фото: Юлія Паєвська / Facebook

Українська парамедикиня Юлія Паєвська, з позивним Тайра, та її донька Анна-Софія Пузанова стали героїнями документального серіалу, який вийшов на стримінговій платформі Netflix.

Серіал "Серце нескорених" присвячений спортивним змаганням "Ігри нескорених", у яких беруть участь військові та ветерани. Він складається з п’яти серій і розповідає про учасників змагань з Великої Британії, України, США і Кореї.

Документальний серіал "Серце нескорених", створений спільно з продюсерською компанією Archewell Productions принца Гаррі та Меган Маркл.

Змагання "Ігри нескорених" у 2014 році заснував принц Гаррі, який також знявся у документальній стрічці. У серії з Тайрою принц Гаррі порушує тему посттравматичного синдрому і впливу війни на психічне здоров’я.

Паєвська брала участь у "Іграх нескорених" у 2018 році в Сіднеї, виборовши золото у змаганнях із плавання і бронзу зі стрільби з лука. Два роки потому змагалася на "Іграх" у Гаазі.

У 2021 році принц Гаррі передав Юлії нагрудну камеру, аби вона зняла матеріали для майбутнього фільму від Netflix про людей, що мотивують.

Починаючи з повномасштабного вторгнення 2022 року і до потрапляння в полон Юлія зафільмувала 256 ГБ відео своєї роботи парамедикинею в Маріуполі. За день до полону Юлія заховала карту пам'яті у ватний тампон і передала її журналістам "Associated Press". У перший же тиждень після звільнення Юлії з полону принц Гаррі зателефонував їй та висловив підтримку.

Юлія Паєвська — українська військовослужбовиця, парамедикиня, волонтерка та доброволиця. 16 березня 2022 року під час облоги Маріуполя потрапила у російський полон, була звільнена через три місяці 17 червня 2022 року.