Письменниця Елізабет Гілберт скасувала вихід роману про росіян через реакцію українців
Фото: Елізабет Гілберт/ Instagram

Американська письменниця Елізабет Гілберт скасувала вихід своєї книги "Сніговий ліс" ("The Snow Forest") про життя росіян в Сибіру. Про це авторка повідомила на своїй сторінці в Instagram.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Elizabeth Gilbert (@elizabeth_gilbert_writer)

Минулого тижня Гілберт оголосила про реліз її нової книги "Сніговий ліс". Сюжет книги розповідає про групу росіян, що вирішили втекти від суспільства та протистояти радянській владі й спробувати захистити природу від індустріалізації.

Письменниця заявила, що за цей тиждень отримала надзвичайну кількість реакцій та відповідей від її українських читачів, які висловлювали злість, жаль, розчарування та біль через той факт, що вона обрала час для виходу книги саме зараз — книги, події якої розгортаються в Росії.

"Я хочу сказати, що я почула і прочитала усі повідомлення, і ставлюся до них з повагою. Тому я роблю коригування і знімаю книгу з календаря публікацій. Зараз не час для публікації цієї книги. Я не хочу додавати будь-якого болю людям, які вже зазнають та продовжують зазнавати тяжких страждань. Це вибір, який я зробила", — заявила письменниця.

Зокрема, Елізабет Гілберт повідомила, що має й інші книжкові проєкти, на яких зараз зосередиться.

Елізабет Ґілберт — американська письменниця-прозаїк, біографка, мемуаристка. Авторка бестселерів "Місто дівчат", "Походження всіх речей" "Їсти, молитися, кохати".

Останній роман був екранізований у 2010 році з Джулією Робертс у головній ролі. А також він протримався 185 тижнів у "Списку бестселерів за версією The New York Times".