Чому єдина маршрутка з валідатором пропрацювала менш як два місяці – пояснення Дептрансу
Фото: КМДА

У Департаменті транспортної інфраструктури КМДА пояснили, чому більше не працює електронна оплата проїзду у єдиній маршрутці приватного перевізника, який її впровадив, пише Вечірній Київ.

З 20 липня на маршруті №444, що обслуговується ТОВ "Союз-Авто", припинили роботу валідатори для електронної оплати проїзду. У Дептрансі кажуть, що впровадження електронної оплати було лише експериментом.

"Зазначу, що підключення рухомого складу автобусного маршруту №444 до автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП) проводилось як експеримент, на обладнанні КП "ГІОЦ" в тестовому режимі для збору інформації", — пояснює заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Кульбако.

Він додав, що 13 липня договір з перевізником ТОВ "Союз-Авто" на обслуговування маршруту №444 "вул. Метрологічна — станція метрополітену Звіринецька" було розірвано.

Раніше у спільноті "Пасажири Києва" відреагували на те, що Дептранс КМДА розриває договори з єдиним перевізником, який закупив великі автобуси й поставив електронний квиток (Союз-Авто).

"Цікаво, як можна очікувати великі автобуси й нормальну оплату проїзду на приватних маршрутах, якщо ви вичавлюєте єдиного перевізника, який міг і хотів це забезпечити?" — цікавляться в Пасажирах Києва.