Проєкт майбутнього фільму Антоніо Лукіча переміг на ринку копродукції Берлінале
Фото: Berlinale Co-Production Market

Український режисер Антоніо Лукіч здобув перемогу на премії 21-го Берлінського ринку копродукції за проєкт фільму "Screaming Girl" ("Дівчина, що кричить"). Про це йдеться на сайті Берлінале.

Команду стрічки продакшену ForeFilms відзначили нагородою Eurimages Co-production Development Awards у розмірі 20 000 євро. Премія була створена для заохочення міжнародного спільного виробництва на початкових етапах проєкту.

Сюжет майбутнього фільму Лукіча "Screaming Girl" розповідає історію дівчини, яка після початку повномасштабної війни в Україні опиняється в Ірландії та намагається втілити мрію стати акторкою. Але раптом з нею починають траплятися дивовижні, фантастичні події, що повністю руйнують її життя, яке вона починає збирати з самого початку.

Berlinale Co-Production Market — один із найбільших світових майданчиків, де можна знайти партнерів для спільного виробництва й фінансування фільмів.

Цього року на Co-Production Market були представлені 34 проєкти фільмів, продюсери яких провели понад 1500 індивідуальних зустрічей з потенційними партнерами. Загалом на заході було понад 600 учасників. Зокрема, на ринку копродукції Берлінале відзначили ще проєкт фільму української режисерки Катерини Горностай "Антонівка".

Берлінський міжнародний кінофестиваль (Берлінале) — міжнародний кінофестиваль категорії А, який вважається одним із найпрестижніших фестивалів Європи та світу у сфері кіно. Проходить щороку в лютому в Берліні, починаючи з 1951 року.