Перевірку дисертації Лісового на наявність плагіату призупинили: в чому причина
Фото: Оксен Лісовий/Facebook

Перевірку дисертації міністра освіти й науки Оксена Лісового на наявність плагіату призупинили. Про це у коментарі "УП. Життя" повідомив очільник Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) Андрій Бутенко.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Причиною стала відмова Лісового від наукового ступеня кандидата наук.

За словами Бутенка, дії агенції визначені постановою про присудження та скасування наукових ступенів. Тобто агентство не може перевіряти дисертацію в людини, яка не має наукового ступеня. Утім, перевірку розпочали до того.

"Зараз не зупинка, а пауза для визначення, що ми робимо далі: чи ми рухаємося, чи призупиняємо перевірку взагалі. Наша мета — перевіряти на плагіат, і єдина дія після цього — скасовувати науковий ступінь. План дій у разі добровільної відмови людини від наукового ступеня законодавством не передбачений", — повідомив Бутенко.

НАЗЯВО звернулося до кількох юридичних установ, щоб ті дали свою позицію стосовно подальших дій.

Бутенко додав, що пауза може тривати кілька тижнів. А якщо спливе 90 днів, які визначені на процедуру перевірки, термін розгляду роботи продовжать.

  • Раніше міністра освіти звинуватили у плагіаті. Після цього Оксен Лісовий подав свою дисертацію на перевірку та обіцяв відмовитися від ступеня, якщо плагіат знайдуть.
  • 30 травня стало відомо, що Лісовий відмовився від наукового ступеня.