Перевірку дисертації Лісового на наявність плагіату призупинили: в чому причина
Фото: Оксен Лісовий/Facebook

Перевірку дисертації міністра освіти й науки Оксена Лісового на наявність плагіату призупинили. Про це у коментарі "УП. Життя" повідомив очільник Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) Андрій Бутенко.

Причиною стала відмова Лісового від наукового ступеня кандидата наук.

За словами Бутенка, дії агенції визначені постановою про присудження та скасування наукових ступенів. Тобто агентство не може перевіряти дисертацію в людини, яка не має наукового ступеня. Утім, перевірку розпочали до того.

"Зараз не зупинка, а пауза для визначення, що ми робимо далі: чи ми рухаємося, чи призупиняємо перевірку взагалі. Наша мета — перевіряти на плагіат, і єдина дія після цього — скасовувати науковий ступінь. План дій у разі добровільної відмови людини від наукового ступеня законодавством не передбачений", — повідомив Бутенко.

НАЗЯВО звернулося до кількох юридичних установ, щоб ті дали свою позицію стосовно подальших дій.

Бутенко додав, що пауза може тривати кілька тижнів. А якщо спливе 90 днів, які визначені на процедуру перевірки, термін розгляду роботи продовжать.

  • Раніше міністра освіти звинуватили у плагіаті. Після цього Оксен Лісовий подав свою дисертацію на перевірку та обіцяв відмовитися від ступеня, якщо плагіат знайдуть.
  • 30 травня стало відомо, що Лісовий відмовився від наукового ступеня.