Раян Гослінг "розчарований" відсутністю номінацій на "Оскар" для Роббі та Гервіг
Фото: Warner Bros. Pictures

Актор Раян Гослінг висловив розчарування через відсутність в очікуваних номінаціях на "Оскар" режисерки фільму "Барбі" Ґрети Ґервіґ і виконавиці головної ролі у стрічці Марго Роббі, пише The Hollywood Reporter.

23 січня стали відомі номінанти на премію "Оскар" 2024 року. Найкасовіша стрічка минулого року "Барбі" отримала вісім номінацій. Однак не було заявлено Ґрету Ґервіґ у категорії "Найкращий режисер" та Марґо Роббі в категорії "Найкраща жіноча роль" серед оголошених номінантів.

Гослінг отримав номінацію на "Оскар" за найкращу чоловічу роль другого плану у фільмі "Барбі". Він відзначив, що для нього "надзвичайно велика честь" отримати власну номінацію. Водночас актор додав:

"Але немає Кена без Барбі, і немає фільму про Барбі без Ґрети Ґервіґ і Марго Роббі – двох людей, які несуть найбільшу відповідальність за цей історичний, всесвітньо відомий фільм. Жодне визнання не було б можливим для будь-кого у фільмі без їхнього таланту, наполегливості й геніальності. Сказати, що я розчарований тим, що вони не номіновані у відповідних категоріях, було б применшенням".

Зокрема, актор підмітив, що "всупереч усьому, маючи лише пару бездушних, бідно одягнених і, на щастя, без паху ляльок", вони змусили глядачів сміятися, плакати та головне розчулити серця багатьох і створити історію.

Саме тому "їхня робота має бути визнана разом з іншими дуже гідними номінантами", підсумував Гослінг.

Роботу Марго Роббі та Ґрети Ґервіґ визнали в інших категоріях: Ґервіґ у співавторстві з Ноа Баумбаком отримала номінацію в категорії "Найкращий адаптований сценарій", а Роббі — як продюсерка у "Найкращому фільмі".