Раян Гослінг "розчарований" відсутністю номінацій на "Оскар" для Роббі та Гервіг
Фото: Warner Bros. Pictures

Актор Раян Гослінг висловив розчарування через відсутність в очікуваних номінаціях на "Оскар" режисерки фільму "Барбі" Ґрети Ґервіґ і виконавиці головної ролі у стрічці Марго Роббі, пише The Hollywood Reporter.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

23 січня стали відомі номінанти на премію "Оскар" 2024 року. Найкасовіша стрічка минулого року "Барбі" отримала вісім номінацій. Однак не було заявлено Ґрету Ґервіґ у категорії "Найкращий режисер" та Марґо Роббі в категорії "Найкраща жіноча роль" серед оголошених номінантів.

Гослінг отримав номінацію на "Оскар" за найкращу чоловічу роль другого плану у фільмі "Барбі". Він відзначив, що для нього "надзвичайно велика честь" отримати власну номінацію. Водночас актор додав:

"Але немає Кена без Барбі, і немає фільму про Барбі без Ґрети Ґервіґ і Марго Роббі – двох людей, які несуть найбільшу відповідальність за цей історичний, всесвітньо відомий фільм. Жодне визнання не було б можливим для будь-кого у фільмі без їхнього таланту, наполегливості й геніальності. Сказати, що я розчарований тим, що вони не номіновані у відповідних категоріях, було б применшенням".

Зокрема, актор підмітив, що "всупереч усьому, маючи лише пару бездушних, бідно одягнених і, на щастя, без паху ляльок", вони змусили глядачів сміятися, плакати та головне розчулити серця багатьох і створити історію.

Саме тому "їхня робота має бути визнана разом з іншими дуже гідними номінантами", підсумував Гослінг.

Роботу Марго Роббі та Ґрети Ґервіґ визнали в інших категоріях: Ґервіґ у співавторстві з Ноа Баумбаком отримала номінацію в категорії "Найкращий адаптований сценарій", а Роббі — як продюсерка у "Найкращому фільмі".