Розв’язка за 1,3 млрд грн на Оболоні покращить рух на завантаженому перехресті — КМДА
Фото: КМДА

Цього року в Києві розпочнуть будівництво дворівневої розв’язки на перехресті вулиць Богатирської та Полярної. Нова розв’язка дозволить покращити рух на одному з найзавантаженіших перехресть Оболоні. Про це повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

Згідно з проєктно-кошторисною документацією, на перетині двох магістралей зводитимуть розв’язку типу "неповний листок конюшини". Її проєктна пропускна спроможність — 11 200 авто/годину. Світлофор на перехресті приберуть, що дозволить зменшити затримки на транспортному вузлі, кажуть в КМДА.

Проїзд із вулиці Полярної до вулиці Героїв Дніпра здійснюватиметься через шляхопровід, який матиме шість смуг руху. Довжина споруди — 125 м. На шляхопроводі виокремлять смуги для руху громадського транспорту. Також на розв’язці з’являться велодоріжки загальною довжиною близько 2,8 км.

Нині оголошено публічну закупівлю на виконання робіт. Вартість будівництва нової дворівневої розв’язки — 1,314 млрд грн.

Теперішній вигляд перехрестя. Фото: Google Maps
Теперішній вигляд перехрестя. Фото: Google Maps

Також цього року планують розпочати реконструкцію розв’язки на перетині вулиць Дегтярівської, О. Теліги та О. Довженка.

Як зазначають в КМДА, старий шляхопровід нині перебуває в аварійному стані. У межах реконструкції споруду повністю розберуть, зокрема прогони, опори, фундаменти, і будуватимуть новий шляхопровід. Ширина збільшиться з 28 до 40 м, що дозволить облаштувати велодоріжки. Довжина самого прогону збільшиться із 33 до 36 м.

Наразі на порталі "Prozorro" оголошено публічну закупівлю на виконання робіт. Вартість реконструкції розв’язки з будівництвом нового шляхопроводу становитиме 934 млн грн.