Сашкові з Миколаївщини, який знявся в кліпі Imagine Dragons, відбудували дім
Фото: United24

Дім 15-річного Сашка із села Новогригорівка Миколаївської області, який постраждав внаслідок обстрілу РФ, відновили "з нуля". Українець був героєм кліпу на пісню Crushed гурту Imagine Dragons.

Гурт Imagine Dragons влітку 2022 року став амбасадором фандрейзингової платформи UNITED24 в напрямі "Відбудова". У грудні оператор-постановник гурту Тай Арнольд приїхав в Україну як волонтер. У Новогригорівці він познайомився із Сашком, дім якого зруйнувала Росія.

"Я дивився на зруйновані будинки й помітив, як Сашко самотньо блукає. Ми почали спілкуватись, і я дізнався його історію, зняв відео з ним, поки ми розмовляли. Поспілкувавшись з Imagine Dragons про кліп, я відчув, що кадри із Сашком можуть розповісти важливу історію про Україну та війну. Зрештою Сашко погодився, і я дуже радий, що ми створили добру історію, яка змінила його життя", — прокоментував Тай Арнольд.

Зокрема, гурт запрошував Сашка на концерт у Варшаві й показував всьому світу, що з його будинком і селом зробила війна. "Найбільшою мрією Саші було повернутися додому", — каже міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Будинок хлопця відновили завдяки партнеру фандрейзингової платформи United24 — мережі мультимаркетів "Аврора". Зазначається, що будинок Сашка був суттєво зруйнований, тому відбудовували цілі фрагменти з нуля. Зокрема, до будівлі добудували ще кілька кімнат і веранду, про яку мріяла мама хлопчика.