Будинок Сашка з кліпу Imagine Dragons відновлять — добудують ще кілька кімнат й веранду
Фото: United24

У травні 2023 року амбасадори платформи UNITED24, американський гурт Imagine Dragons, презентували кліп на композицію Crushed.

Головним героєм кліпу став 14-річний Сашко з Новогригорівки Миколаївської області. Його будинок був зруйнований внаслідок російських обстрілів.

Фото: United24
Фото: United24

Режисером кліпу, який привернув увагу до історії Сашка, став Тай Арнольд, автор найпопулярніших відео Imagine Dragons. Тай зустрів Сашка під час двомісячної подорожі Україною. Режисер доставляв гуманітарку в його село Новогригорівку.

"Я дивився на зруйновані будинки й помітив, як Сашко блукає на самоті. Ми почали спілкуватись, і я дізнався його історію, зняв відео з ним, поки ми розмовляли. Поспілкувавшись з Imagine Dragons про кліп, я відчув, що кадри з Сашком можуть розповісти важливу історію про Україну та війну. Зрештою Сашко погодився, і я дуже радий, що ми створили добру історію, яка змінила його життя", — прокоментував Тай Арнольд.

Фото: United24
Фото: United24

Будинок хлопця вже почали відновлювати завдяки партнеру фандрейзингової платформи United24 — мережі мультимаркетів "Аврора".

Зазначається, що будинок Сашка суттєво зруйнований, тому відбудовувати цілі фрагменти будуть з нуля. Зокрема, до будинку добудують ще кілька кімнат і веранду, про яку мріяла мама хлопчика.

"Будівельники поспішають, за пару місяців обіцяли здати роботи. Усі долучені до цього проєкту команди відчувають причетність до історії хлопця, який відмовився від будь-яких пропозицій переїхати в місто чи в інше село, від нового будинку чи квартири, бо його єдина мрія — повернутися в рідний дім", — говорить Тарас Панасенко, СЕО та співзасновник мережі "Аврора".

Фото: United24
Фото: United24
Фото: United24
Фото: United24