Селін Діон випустить документальний фільм про боротьбу з аутоімунним захворюванням
Фото: Селін Діон / Facebook

Компанія Amazon MGM придбала права на документальний фільм "Я: Селін Діон" про рік життя відомої співачки, в якої діагностували рідкісний неврологічний розлад, пише The Guardian.

Новий документальний фільм про Селін Діон має на меті "підвищити обізнаність" про синдром м’язової скутості, неврологічний розлад, який вражає спинний та головний мозок. "Ці останні кілька років були для мене викликом, шлях від виявлення свого стану до того, як навчитися жити з ним і керувати ним, але не дозволяти йому визначати мене", — сказала Діон.

У синопсисі йдеться, що фільм буде "емоційним, енергійним і поетичним любовним листом до музики". Дата виходу документального фільму ще не названа. Режисеркою стала Ірен Тейлор, яка була номінована на "Оскар" у 2009 році за короткометражний документальний фільм "Останній дюйм".

За словами керівниці Amazon MGM Дженніфер Салке, стрічка буде "інтимним зображенням переломного періоду в її особистому житті та кар’єрі".

"Шлях до відновлення моєї кар’єри триває, я зрозуміла, як сильно мені не вистачало можливості бачити своїх шанувальників. Під час цієї відсутності вирішила задокументувати цю частину свого життя, щоб допомогти іншим, хто теж має цей діагноз", — зазначила співачка.

Деякий час Діон страждала від неконтрольованих м'язових спазмів. У грудні 2022 року вона повідомила шанувальникам, що давно має проблеми зі здоровʼям. "На жаль, ці спазми впливають на всі аспекти мого повсякденного життя, іноді спричиняючи труднощі, коли я ходжу, і не дозволяють мені використовувати свої голосові зв’язки, щоб співати так, як я звикла", — розповіла тоді співачка.

У травні 2023 року, коли хвороба тривала, вона скасувала всі майбутні дати туру, сказавши: "Я дуже багато працюю, щоб відновити свої сили, але гастролі можуть бути занадто складними для мене, але я не здаюся", — зазначила Діон.

В грудні 2023 року сестра Селін Діон розповіла, що співачка "не може контролювати свої мʼязи", але налаштована повернутися на сцену.

Синдром м’язової скутості вперше діагностований 1956 року. Він зустрічається в однієї людини на мільйон — синдром вважається недослідженим, а лікування не існує. Цей розлад викликає закляклість м’язів і хворобливі спазми, які виникають і зникають і можуть погіршуватися з часом.

Селін Діон — канадська співачка, одна з найвисокооплачуваніших музикантів сучасності. У всьому світі продано понад 200 мільйонів копій її альбомів. Вона переможниця пісенного конкурсу "Євробачення-1988", на якому з піснею Ne partez pas sans moi представляла Швейцарію. Діон найбільше відома за своїм саундтреком My Heart Will Go On для фільму "Титанік".