Широкі двері, низька підлога: у Брюсселі запускають трамваї нового покоління
Фото: STIB

Брюссельський оператор громадського транспорту STIB представив трамвай нового покоління (TNG), пише The Mayor.

Новий трамвай має кращу доступність, новий дизайн у стилі модерн та є більш комфортним, зазначають у компанії STIB. Перший транспортний засіб почав курсувати на лінії 51.

Трамвай нового покоління оснащено широкими дверима та низькою підлогою для більш зручного пересування людей на інвалідних візках, а також ручними пандусами, вбудованими в підлогу.

У салоні громадського транспорту є відкидні сидіння, великі інформаційні екрани з картами, непряме світлодіодне освітлення та ефективна система охолодження.

З погляду безпеки, TNG також має деякі вдосконалення — передню камеру для зменшення сліпих зон і систему виявлення перешкод. Зокрема, передня частина трамвая має елементи з гнучкого матеріалу, які призначені для зменшення ударів у разі зіткнення, а також пристрій контролю, якщо трамвай зійде з рейок.

Трамвай нового покоління доступний у короткій формі 32 метри на 182 місця, і в довгій — 43 метри на 256 місць.

Компанія громадського транспорту STIB замовила 90 трамваїв замість старих моделей, однак спочатку кожен з них мають випробувати на дистанції до 1000 кілометрів, перш ніж вони зможуть перевозити пасажирів. Тому їх випускатимуть на маршрути поступово.