Шоу Top Gear закривають після того, як один з ведучих сильно травмувався на зйомках
Фото: Vincent Dolman/BBC

BBC вирішила припинити виробництво розважального телевізійного шоу на автомобільну тематику Top Gear на невизначений термін після того, як один з ведучих сильно травмувався на зйомках.

"Ми знаємо, що припинення роботи над шоу стане сумною новиною для його шанувальників, але це правильне рішення. Ця перерва не вплине на всю іншу діяльність Top Gear, включно з міжнародними форматами, цифровим телебаченням, журналами та ліцензуванням", — йдеться в заяві BBC.

​​13 грудня під час зйомок на аеродромі Dunsfold Park у Сурреї для запланованого 34-го сезону шоу Ендрю Фредді Флінтофф потрапив у аварію.

Як повідомляв The Sun, Флінтофф перекинувся на автомобілі, зламав ребра та травмував обличчя. Після аварії компанія BBC перепросила у ведучого та виплатила компенсацію розміром майже 10,5 мільйона євро.

У вересні 2023 року Флінтоффа помітили на публіці з травмами обличчя, а його команда юристів зазначила, що він все ще відновлюється після "травм, які змінили життя".

Фото: PA
Фото: PA

Колишній капітан збірної Англії з крикету Фредді Флінтофф приєднався до команди Top Gear у 2019 році разом із Педді Макгіннесом та Крісом Харрісом. Останні серії шоу дивилися близько 4,5 мільйона глядачів.

Це не перша аварія, яка сталася на зйомках Top Gear. У 2006 році ведучий Річард Хаммонд отримав тяжкі травми через аварію в Йорку і провів два тижні в комі.

Top Gear — британська розважальна телевізійна програма, яка виходила із 1977 року. У нинішньому вигляді шоу розпочало своє існування у 2002 році. "Золотим століттям" програми вважається період із 2002-го до 2015 року, коли шоу вели Джеремі Кларксон, Річард Хаммонд та Джеймс Мей.