Шоу Top Gear закривають після того, як один з ведучих сильно травмувався на зйомках
Фото: Vincent Dolman/BBC

BBC вирішила припинити виробництво розважального телевізійного шоу на автомобільну тематику Top Gear на невизначений термін після того, як один з ведучих сильно травмувався на зйомках.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

"Ми знаємо, що припинення роботи над шоу стане сумною новиною для його шанувальників, але це правильне рішення. Ця перерва не вплине на всю іншу діяльність Top Gear, включно з міжнародними форматами, цифровим телебаченням, журналами та ліцензуванням", — йдеться в заяві BBC.

​​13 грудня під час зйомок на аеродромі Dunsfold Park у Сурреї для запланованого 34-го сезону шоу Ендрю Фредді Флінтофф потрапив у аварію.

Як повідомляв The Sun, Флінтофф перекинувся на автомобілі, зламав ребра та травмував обличчя. Після аварії компанія BBC перепросила у ведучого та виплатила компенсацію розміром майже 10,5 мільйона євро.

У вересні 2023 року Флінтоффа помітили на публіці з травмами обличчя, а його команда юристів зазначила, що він все ще відновлюється після "травм, які змінили життя".

Фото: PA
Фото: PA

Колишній капітан збірної Англії з крикету Фредді Флінтофф приєднався до команди Top Gear у 2019 році разом із Педді Макгіннесом та Крісом Харрісом. Останні серії шоу дивилися близько 4,5 мільйона глядачів.

Це не перша аварія, яка сталася на зйомках Top Gear. У 2006 році ведучий Річард Хаммонд отримав тяжкі травми через аварію в Йорку і провів два тижні в комі.

Top Gear — британська розважальна телевізійна програма, яка виходила із 1977 року. У нинішньому вигляді шоу розпочало своє існування у 2002 році. "Золотим століттям" програми вважається період із 2002-го до 2015 року, коли шоу вели Джеремі Кларксон, Річард Хаммонд та Джеймс Мей.