Скорсезе розробляє фільм про Ісуса Христа, щоб "зняти тавро з інституту релігії"
Фото: EPA

Американський режисер Мартін Скорсезе написав сценарій для майбутнього фільму про Ісуса Христа, зйомки якого розпочнуться цього року, пише Los Angeles Times.

Після прем’єри своєї останньої стрічки в Каннах Скорсезе вирушив до Італії, де відвідав конференцію "Глобальна естетика католицької уяви", потім зустрівся з Папою Франциском. Після цього режисер заявив: "Я відповів на заклик Папи до митців єдиним відомим мені способом: уявив і написав сценарій фільму про Ісуса".

Скорсезе написав сценарій спільно з критиком і режисером Кентом Джонсом. Він планує зняти стрічку пізніше цього року. Хоча він все ще відзначає, що вони "плавають у натхненні", досі роздумуючи над сценарієм.

Фільм про Ісуса базуватиметься на книжці японського письменника Шюсаку Ендо "Життя Ісуса". Ендо також є автором роману "Мовчання", який раніше був екранізований Скорсезе. Дія стрічки відбуватиметься здебільшого в сьогоденні, хоча Скорсезе не хоче прив’язуватися до конкретного періоду, щоб фільм відчувався поза часом.

За словами режисера фільм триватиме близько 80 хвилин, зосереджуючись на основних вченнях Ісуса таким чином, щоб досліджувати принципи, але не навертати у віру.

"Я намагаюся знайти новий спосіб зробити релігію доступнішою і прибрати тавро з інституту релігії. Зараз, коли ти кажеш слово "релігія", всі повстають проти тебе, бо це слово зазнало невдачі в багатьох планах. Але це не означає, що початковий імпульс був неправильним. Повернімося і просто подумаймо про це", — додав режисер.

Скорсезе має значний список фільмів із відкритою релігійною тематикою. У 2016 році він випустив фільм "Мовчання", який розповідає про двох португальських священників-єзуїтів, які зазнають жорстоких переслідувань під час мандрівки до Японії з метою знайти свого наставника і поширювати вчення християнства.

У 1997 році режисер також зняв "Кундун", біографічний фільм про Далай-ламу. А його екранізація "Останньої спокуси Христа" викликала суперечки та протести в усьому світі через зображення альтернативної віхи часу життя Ісуса.