Дивіться, як відбудують зруйнований росіянами ліцей у Гостомелі — фото
Фото: Archimatika

Команда благодійного фонду Buduyua у межах ініціативи "Школа майбутнього" відбудує зруйнований росіянами гостомельський ліцей № 2. Про це повідомив фонд у фейсбуці.

Проєкт відновлення створила архітектурна компанія Archimatika.

Гостомельський ліцей №2 був знищений росіянами на 70%. Зокрема, фахівці наголосили, що навіть до 24 лютого заклад потребував оновлення. Нині ж йому необхідний терміновий ремонт.

Фото: Archimatika
Фото: Archimatika

Попередньо площа будівлі після реновації становитиме 15 000 кв. м. Після відновлення тут навчатиметься близько 1000 дітей (850 учнів ліцею та 150 pre-school). Викладатимуть у школі згідно з новітніми навчальними програмами та методами.

Фото: Archimatika
Фото: Archimatika

"Проєкт передбачає гнучкі рішення, що відповідатимуть потребам сучасного освітнього процесу. Ми залучили фахівців з педагогіки, дитячої психології та інклюзивності, щоб створити найкращі умови для дітей", — зазначають в благодійному фонді.

Особливу увагу приділять рекреаційним просторам, які будуть комфортними та наповненими денним світлом, кажуть в Buduyua. Зовні хочуть облаштувати урбан-парк, спортивні майданчики для дітей різного віку тощо.

Фото: Archimatika
Фото: Archimatika

Також із громадського простору всередині школи й із подвір’я відкриють вид на ангар літака "Мрія", розташований неподалік.