Дивіться тизер до української психологічної драми "Батько", яка вийде 27 липня
Кадр з фільму 'Батько'

FILM.UA Distributrion опублікував тизер до психологічної драми з елементами детективу "Батько" режисера Олександра Кобзаря. В український прокат стрічка вийде 27 липня.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

За сюжетом, бізнесмен Влад Артем’єв повертається до рідної домівки, де й дізнається про смерть батька, з яким не підтримував зв’язку майже чверть століття. Спогади про минуле заважають Владу рухатися далі, тож він намагається виправити всі свої помилки. Що приховувало за собою тривале мовчання найрідніших чоловіків?

"Батько" — режисерський дебют актора Олександра Кобзаря, відомого за ролями в повнометражних стрічках "Пульс", "Поводир", кінотрилогії "Скажене весілля".

Олександр наголошує, що стрічка є радше творчим висловлюванням, аніж автобіографією, проте не приховує, що під час зйомок нерідко звертався до власних стосунків із батьком, аналізуючи та ніби повертаючись до самого себе, своїх вчинків та переживань.

Робота над стрічкою розпочалася в 2019 році. Для написання сценарію автору Сімору Гласенко знадобилося майже 9 місяців. Уже весною 2020 року було відзнято презентаційний тизер, розпочалися пошуки фінансування. Фільм був повністю знятий за кошти приватних осіб, без залучення державної підтримки.

Фільмувати почали восени 2020 з перервою на ковід, останні, натурні кадри, відзняли навесні 2021. Основні місця зйомок — нині окуповані Запоріжжя та Бердянськ, деякі сцени знімали в Києві та області.

У фільмі знялися: Олександр Кобзар, Богдан Бенюк, Ксенія Баша, Сергій Сміян, Андрій Мостренко, Прохор Кобзар, Надія Ященко, Володимир Беляєв, Олександр Пожарський, Остап Негоденко, Олег Роенко, Олена Стефанська, Микола Олійник, Анастасія Євтушенко.

Всеукраїнська прем’єра фільму відбудеться на фестивалі глядацького кіно Миколайчук Open в місті Чернівці 15 червня 2023 року. Широкий прокат в Україні стартує з 27 липня 2023 року.