Дивіться трейлер другого сезону екранізації "Фундація" Айзека Азімова, який вийде 14 липня
Фото: Apple TV+

Стримінговий сервіс Apple TV+ опублікував трейлер другого сезону серіалу "Фундація". Другий сезон складатиметься з 10 серій.

Дія другого сезону розгортається через століття після фіналу першого сезону. Напруга зростає у всій галактиці, група вигнанців відправляється на відлюдну планету заради порятунку людства та відбудови цивілізації після падіння Галактичної імперії, яку передрік їхній лідер доктор Гері Селдон.

Тим часом "Фундація" стикнеться з кризою релігій та іншими проблемами релігійної фази — просування Церкви Селдона у всьому Outer reach та спричинення другої кризи — війни з Імперією.

Головні ролі у серіалі виконують Джаред Гарріс, Лі Пейс, Терренс Манн, Кассіян Білтон та Лу Ллобелл. У другому сезоні до акторського складу також приєднаються Голт Маккаллані, Бен Деніелс, Рейчел Гаус, Ізабелла Лафленд та інші актори.

Шоуранером, сценаристом та виконавчим продюсером проєкту виступає Девід С. Гоєр. Також серед продюсерів значиться син Айзека Азімова — Робін Азімов.
Прем'єра другого сезону відбудеться 14 липня, серії виходитимуть щотижня.

"Фундація" (Foundation) — вигаданий всесвіт, що об’єднує цикл із семи романів Айзека Азімова, класика наукової фантастики. Серія входить до складу 19-томного циклу Айзека Азімова "Історія майбутнього".