Стала відома офіційна причина смерті співачки Шинейд О’Коннор
Фото: Шинейд О’Коннор / Facebook

Коронер при Королівському суді Саутварка в Лондоні постановив, що ірландська співачка Шинейд О’Коннор померла природною смертю, пише BBC.

Коронер — це особа, яка розслідує смерті за незвичайних обставин. "Ми підтверджуємо, що пані О'Коннор померла з природних причин. Тому коронер припинив свою участь у розслідуванні її смерті", — йдеться в заяві офісу коронера.

У липні 2023 року О’Коннор знайшли мертвою в її будинку на півдні Лондона. Їй було 56 років. Причину смерті тоді не назвали.

Шинейд О'Коннор — ірландська співачка, композиторка, музикантка й активістка. Одна з найвідоміших вокалісток 90-х. Народилася 1966 року в передмісті Дубліна (Ірландія).

О'Коннор найбільш відома за кавером на "Nothing Compares 2 U", випущеним у 1990 році, який приніс їй всесвітню популярність. Вона випустила десять студійних альбомів між 1987 і 2014 роками. Раніше співачка заявляла, що протягом десяти років бореться з психічними захворюваннями.

У 2022 році її син Шейн покінчив життя самогубством у віці 17 років. Після його смерті вона написала в соціальних мережах, що він "вирішив завершити свою земну боротьбу", і попросила "нікого не наслідувати його приклад".

За місяць до смерті О'Коннор написала на своїй сторінці у Facebook, що повертається до Лондона після 23 років і планує випустити новий альбом наступного року. Вона хотіла здійснити тур в Австралії та Новій Зеландії у 2024 році, а також у Європі та США у 2025 році.

Артистка звертала увагу громадськості на такі проблеми, як жорстоке поводження з дітьми, права людини, расизм, релігія та права жінок.