Стало відомо, скількох пасажирів втратило метро після аварії на синій лінії
Фото: КМДА

Після закриття перегону між станціями "Деміївська" та "Либідська" у Києві середньодобовий пасажиропотік на синій гілці скоротився майже на 20 %. Про це повідомили в КП "Київський метрополітен", пише видання "Телеграф".

До аварії пасажиропотік на синій гілці становив у середньому 210 000 пасажирів на добу, а після — зменшився до 165 000 пасажирів, зазначають представники метрополітену.

Також у комунальному підприємстві нагадали, що з 13 грудня 2023 року й до завершення відновлювальних робіт метрополітен забезпечив човниковий рух по I та II головних коліях на ділянці від станції "Деміївська" до станції "Теремки" з інтервалом між поїздами 13–17 хвилин залежно від напрямку руху.

  • З 8 грудня на терміновий ремонт закрили тунель метрополітену на південному заході Києва. Планувалося, що шість станцій метро на цій ділянці — "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром", "Теремки" — найближчі пів року працюватимуть тільки як укриття. 
  • Ділянка метро, яку закривають на терміновий ремонт, – найновіша у Києві. Ці станції відкрили за Віктора Януковича у 2010-2013 роках.