Стали відомі переможці Billboard Music Awards 2023: Тейлор Свіфт отримала 10 нагород
Фото: Mariah Carey / Instagram

Billboard Music Awards 2023 оголосили переможців премії. Найбільше нагород зібрав американський співак і автор пісень у стилі кантрі Морган Воллен — 11. Про це йдеться на сайті Billboard.

Американська співачка Тейлор Свіфт була представлена одразу у 20 номінаціях, що зробило її рекордсменкою цього року. Однак перемоги вона здобула лише у 10, зокрема як найкраща артистка, найкраща артистка-жінка, найкраща авторка пісень, найкраща кантрі-співачка, а пісня "Anti-Hero" стала найбільш продаваною.

Водночас найбільше нагород здобув американський співак і автор пісень у стилі кантрі Морган Воллен. Зокрема, як найкращий артист-чоловік, кантрі-співак. Він також отримав нагороди за найкращий альбом Billboard 200 та за найкращу пісню Hot 100. Це перший випадок за останні 20 років, коли один виконавець здобув обидві ці ключові нагороди в один рік. 

Іншими відомими переможцями були Дрейк з п'ятьма нагородами, Зак Браян з чотирма та Бейонсе й Майлі Сайрус з трьома нагородами. А також за найкращу рок-групу нагороду отримав британський гурт Arctic Monkeys, а за найкращий саундтрек — "Barbie: The Album".

Спеціальну нагороду Chart Achievement Award отримала Мерая Кері за історичний успіх свого синглу "All I Want for Christmas Is You", який щороку очолював Billboard Hot 100 з 2019 до 2022 року і може повернутися на перше місце також цього року.

З повним переліком переможців можна ознайомитися за посиланням.