Сценарії до двох серій "Друзів" продадуть на аукціоні – 26 років тому їх мали знищити
Кадр з серіалу

Оригінальні сценарії двох епізодів американського серіалу "Друзі", які 26 років тому знайшли у смітнику, виставили на аукціон у Великій Британії, пише BBC.

Чернетки цих серій використали для двосерійного фіналу четвертого сезону під назвою "Весілля Росса". У сценах брали участь основні актори Метью Перрі, Дженніфер Еністон, Девід Швіммер та інші. Сценарії мали знищити після знімання епізодів у студії Fountain Studios у Вемблі, передмісті західного Лондона, щоб про кінцівку не дізналася громадськість.

Однак чернетки знайшов співробітник студії у 1998 році. Хоча він працював там до 1999 року, після цього ще чверть століття зберігав сценарії в шухляді біля ліжка.

"Коли я прийшов прибрати свій стіл перед звільненням, я просто поклав усе у велику картонну коробку. Я забув про сценарії. Чернетки опинилися в шухляді біля ліжка і відтоді залишаються там. Я міг легко їх викинути", — розповів неназваний продавець.

Фото: Hanson Ross
Фото: Hanson Ross

Сценарії розповідають про епізод, коли головні герої серіалу подорожують до Англії, щоб побачити, як Росс (Девід Швіммер) одружується зі своєю нареченою Емілі (Хелен Баксендейл) у Лондоні.

Аманда Батлер з аукціонного дому Hanson Ross зазначила, що невідомо, кому належали сценарії, але це міг бути хтось з акторів або знімальної групи телешоу. "Є наклейка хлопця на ім'я Джон Ланзер, який є художником-декоратором, тож вони, можливо, могли бути його", — додала вона.

Тепер сценарії продадуть 12 січня за орієнтовну ціну від 600 фунтів стерлінгів (близько 760 доларів) до 800 фунтів стерлінгів (приблизно 1020 доларів). Проте в аукціонному домі припускають, що "віддані фанати можуть перевищити оцінки аукціону".

"Ці сценарії заслуговують на те, щоб ними володів великий фанат Друзів", — сказав продавець.

Фото: Hanson Ross
Фото: Hanson Ross