Цьогорічна церемонія "Ґреммі-2024" стала найпопулярнішим шоу з 2020 року
Фото: Allison Dinner / EPA

Цьогорічну церемонію вручення музичної премії "Ґреммі" переглянули близько 16,9 млн осіб, що на 34% більше, ніж було у 2023 році, — тоді цей показник становив 12,4 млн глядачів, пише Variety.

Крім того, на платформі Paramount+ зафіксували найвищу кількість переглядів премій "Ґреммі" за всю історію: на 173% більше потоків, ніж у 2023 році. Отже, цьогорічна 66-та церемонія нагородження артистів стала найбільш популярною з 2020 року.

Зазначається, що найпопулярнішою частиною дійства став сегмент In Memoriam, де виступали Стіві Вандер, Енні Леннокс, Джон Батіст і Фантазія Барріно. Тоді шоу переглянули 18,3 млн осіб.

Серед інших яскравих моментів шоу, що привернули увагу публіки:

  • перша за багато років публічна поява Трейсі Чепмен, яка разом із Люком Комбсом заспівала свій хіт Fast Car;
  • перший в історії виступ Джоні Мітчелл на "Ґреммі";
  • поява Селін Діон, яка вручала нагороду "Альбом року". Вона зʼявилася вперше на публіці через рік після виявлення свого діагнозу "синдром м’язової скутості";
  • анонс майбутнього альбому The Tortured Poets Department від Тейлор Свіфт.

А також церемонія "Ґреммі" стала найпопулярнішою подією в соціальних мережах з 62,6 млрд потенційних показів, згідно з NetBase. Це зробило "Ґреммі" №1 соціально-розважальною подією станом на 2024 рік. Потенційні покази — це приблизна кількість людей, які могли переглянути публікації, пов'язані з цією темою.

Четвертий рік поспіль Тревор Ноа був ведучим церемонії "Ґреммі". Fulwell 73 продюсував шоу для Академії звукозапису. Бен Вінстон був виконавчим продюсером разом з Раджем Капуром і Джессі Коллінз.