У Брюсселі можна буде орендувати двомісний електровелосипед
Фото: Pony

На початку 2024 року французька компанія Pony запустить у Брюсселі прокат двомісних електровелосипедів, повідомляє The Brussels Times.

Це перший і єдиний у світі двомісний електровелосипед, спеціально розроблений для велопрокату. Він розвиває швидкість до 25 км/год, а його заряду вистачає, щоб подолати відстань до 100 кілометрів.

Фото: Pony
Фото: Pony

Кожна модель The Double Pony розрахована на 20 000 км пробігу та витримує суворі погодні умови протягом кількох років. Двомісний електровелосипед є екологічним, оскільки всі деталі транспорту можна повторно використовувати на інших моделях або переробити.

Компанія також пропонує схему Adopt a Pony, яка дозволяє користувачам купити електровелосипед і ділитися ним через мобільний застосунок. У Pony вважають, що користувачу, який орендуватиме такий велосипед, буде приємніше їхати не на анонімному транспортному засобі.

Дохід від кожної поїздки розподілятиметься між власниками таких транспортів та компанією. Представник Pony Гілем Леру пояснив, що за допомогою цієї схеми компанія прагне перерозподілити доходи в середині громади.

Фото: Pony
Фото: Pony

Прокат Double Pony вже діє у Франції. В компанії зазначають, що 70% користувачів застосунку користувалися двомісними електровелосипедами на пасажирському місці.

Компанія Pony представлена ​​в Брюсселі з 2021 року, пропонуючи класичні одномісні електровелосипеди для задоволення потреб жителів у мобільності.