У Британії жінка ледве не впала з вершини гори, коли розвіювала прах батька
Фото: Darlun/BBC

В Уельсі 32-річна Кітті Гаррісон ледве не впала з однієї з найвищих гір регіону, коли розвіювала прах батька. Її врятувала група гірських рятувальників із 12 осіб, пише The Guardian.

Кітті Гаррісон саме влаштовувала своєму батькові емоційні проводи на вершині гори Трифан, коли втратила опору. 32-річній медсестрі довелося чіплятися за крихітний виступ, де вона загрозливо балансувала на висоті 91 метра над спуском понад три години.

"Моя нога послизнулася на нещільній гальці, я досить сильно посковзнулася й приземлилася на крихітний виступ. Якби я спустилася не з того боку, я б полетіла прямо з гори і не впевнена, що була б тут сьогодні", — розповіла Гаррісон у програмі BBC.

Досвідчена альпіністка була на третині шляху вниз від вершини (917 метрів), де вона попрощалася зі своїм батьком. Волонтери знайшли її за допомогою GPS мобільного телефона та вертольота берегової охорони. Загалом порятунок тривав сім годин.

Через нерівний рельєф і швидкість вітру вертоліт не зміг наблизитися до Гаррісон, яка перебувала в яру. Єдиний спосіб для рятувальників дістати її — був піднятися над нею та спуститися вниз.

"З плином часу я тремтіла від холоду й вологи й не могла поворухнути жодним м’язом, мої ноги втомились і тремтіли. Я думала, що впаду звідси швидше, ніж вони мене знайдуть", — сказала жінка.

Робін Вудворд з гірської рятувальної служби спустився з висоти 30 метрів, щоб врятувати Гаррісон і перенести її в безпечне місце. "Вона була дуже збентежена і деякий час перебувала в досить страшному місці. Якби вона скотилася нижче, для неї це не закінчилося б добре", — додав рятувальник.