У Шотландії врятували "найсамотнішу вівцю" Британії – вона два роки прожила під скелею
Фото: SSCPA

У Шотландії врятували вівцю, яку називали "найсамотніша вівця Великої Британії". Вона понад два роки перебувала біля підніжжя скель на затоці Кромарті та не могла вибратися звідти, повідомляє BBC.

Благодійна організація із захисту тварин раніше заявляла, що будь-які спроби врятувати її будуть "неймовірно складними". Проте групі з п’яти осіб вдалося витягнути вівцю.

"Найсамотнішу вівцю" назвали Фіоною. Рятувальники спустилися по неї за допомогою альпіністського спорядження. Двоє осіб залишилися на вершині, щоб керувати лебідкою, а троє інших опустили на 250 метрів униз зі скелі, щоб дістатися до Фіони.

Фото: SSCPA
Фото: SSCPA

Репортер BBC Landward, який організовував порятунок, розповів, що Фіона була занадто товстою і, схоже, добре себе почувала. Тепер її обстрижуть і перевірять ветеринари.

Зокрема, він розповів, що фермер, з отари якого ця вівця, намагався кілька разів її врятувати, однак не зміг знайти вдалого способу, не наражаючи на небезпеку себе чи своїх працівників.

Фото: SSCPA
Фото: SSCPA

Вперше, у 2021 році, вівцю помітила пара на каяку, що пропливала повз галявину. Нещодавно ця пара повторила свій маршрут цього року і була дуже здивована, побачивши ту саму вівцю на тій самій галявині. Вона вже мала інший вигляд — тварина дуже заросла шерстю і погано пересувалася.

 Вівцю Фіону хочуть переселити у фермерський парк поблизу Дамфріса.