У Шотландії врятували "найсамотнішу вівцю" Британії – вона два роки прожила під скелею
Фото: SSCPA

У Шотландії врятували вівцю, яку називали "найсамотніша вівця Великої Британії". Вона понад два роки перебувала біля підніжжя скель на затоці Кромарті та не могла вибратися звідти, повідомляє BBC.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Благодійна організація із захисту тварин раніше заявляла, що будь-які спроби врятувати її будуть "неймовірно складними". Проте групі з п’яти осіб вдалося витягнути вівцю.

"Найсамотнішу вівцю" назвали Фіоною. Рятувальники спустилися по неї за допомогою альпіністського спорядження. Двоє осіб залишилися на вершині, щоб керувати лебідкою, а троє інших опустили на 250 метрів униз зі скелі, щоб дістатися до Фіони.

Фото: SSCPA
Фото: SSCPA

Репортер BBC Landward, який організовував порятунок, розповів, що Фіона була занадто товстою і, схоже, добре себе почувала. Тепер її обстрижуть і перевірять ветеринари.

Зокрема, він розповів, що фермер, з отари якого ця вівця, намагався кілька разів її врятувати, однак не зміг знайти вдалого способу, не наражаючи на небезпеку себе чи своїх працівників.

Фото: SSCPA
Фото: SSCPA

Вперше, у 2021 році, вівцю помітила пара на каяку, що пропливала повз галявину. Нещодавно ця пара повторила свій маршрут цього року і була дуже здивована, побачивши ту саму вівцю на тій самій галявині. Вона вже мала інший вигляд — тварина дуже заросла шерстю і погано пересувалася.

 Вівцю Фіону хочуть переселити у фермерський парк поблизу Дамфріса.