У Буковелі створять пішохідний центр з громадськими просторами на місці стоянки
Фото: Archimatika

У Буковелі створять пішохідний центр на місці бетонного вузла й автомобільної стоянки. Проєкт розробила українська архітектурна компанія Archimatika.

Archimatika планує сформувати першу комплексну забудову в Буковелі, яка міститиме не лише окремі будівлі, а й логіку просторів. Пропонують облаштувати пішохідну інфраструктуру і громадський простір подібно до альпійських міст.

Фото: Archimatika
Фото: Archimatika

"Наблизивши готелі різного класу до спусків, вдасться зробити центр більш жвавим і скоротити маятниковий автомобільний трафік. Наявні паркомісця буде перенесено у новий паркінг місткістю майже в 1000 місць", — кажуть в компанії.

Простір вулиці відкриють для загалу відвідувачів. Внутрішні подвір’я готелів матимуть обмежений доступ – їх піднімуть на стилобат. Також на території комплексу обмежать в’їзд автівок, під’їхати до потрібної будівлі можна через підземний паркінг.

Фото: Archimatika
Фото: Archimatika

"Старі гірські міста завжди мають центр, що формує навколишню забудову. Провівши дослідження найкомфортніших гірських міст, ми вивели основні принципи та правила їх формування. Застосувавши цей досвід, ми хочемо створити комфортний, якісний центр і для Буковеля",— пояснив головний архітектор креативного відділу Archimatika Микола Морозов в коментарі виданню Pragmatika.

Проєкт розвитку ділянки в центрі Буковеля обрала компанія Investbukovel у межах конкурсу.

Фото: Archimatika
Фото: Archimatika