У Флоренції на дворічну реставрацію закриють історичний міст Понте Веккйо
Фото: Unsplash

Влада Флоренції оголосила про початок комплексних реставраційних робіт історичного мосту Понте Веккйо, які розпочнуться восени 2024 року і завершаться влітку 2026 року. Реставраційні роботи називають наймасштабнішими в історії мосту XIV століття. Про це повідомляє The Mayor.

"Міст не має жодних проблем зі стійкістю, він безпечний. Але він страждає від проблем, пов'язаних з тим, що він знаходиться на відкритому повітрі, через це міст відкритий для стихійних припливів і відпливів річки", – пояснив мер міста Даріо Нарделла.

За словами мера, після закінчення відновлювальних робіт міст стане ще красивішим.

Роботи включатимуть відновлення оригінальних матеріалів усіх присутніх елементів: армілу, фасадів, арок, палі, опор, мощення та парапетів на двох центральних площах, щоб гарантувати їх збереження з часом.

Одночасно будуть проведені роботи, необхідні для покращення умов управління дощовою водою.

Фундамент мосту буде очищено від водоростей, моху, лишайників і бур'янів. Серед запланованих процесів також згадується дезінфекція.

Окрім того, відбудеться зміцнення тріщин, переломів і пошкоджень, а також реконструкція оригінальних кам'яних елементів і шарів штукатурки.

На всі роботи виділено 2 мільйони євро. Кошти на реставрацію надасть муніципалітет, однак місцева аристократична родина виноробів Антінорі також пообіцяла фінансово підтримати реставрацію.